Forside Blog Digital nomade 12 online jobs du kan starte som digital nomade – ingen erfaring nødvendig!

12 online jobs du kan starte som digital nomade – ingen erfaring nødvendig!

digital-nomade-online-jobs-og-online-arbejde
Senest opdateret: september 17, 2024

Vi har efterhånden mødt en hel del digitale nomader på vores rejser, og lad mig sige det lige ud: de arbejder med alle mulige skøre ting. Men når vi fortæller vores venner i Danmark om dem, tror de fleste stadig, at man skal være hardcore softwareudvikler eller have en eller anden teknisk superkraft for at kunne leve som digital nomade. Det passer simpelthen ikke.

Du kan godt blive digital nomade og få et online job selv om du har nul erfaring og ingen uddannelse. 

Der findes masser af online jobs, der kræver minimal erfaring og uddannelse, og som stadig giver dig friheden til at leve et liv som digital nomade. Og der kommer flere og flere til i takt med, at arbejdsmarkedet ændrer sig.
Det er gode nyheder for dig, hvis du gerne vil sætte alt ind på at finde et fjernarbejde eller et fast job som digital nomade.

Her præsenterer vi de mest populære online jobs, som danske digitale nomader kan arbejde med. Du vil lære, hvordan du kan komme i gang, hvad der kræves af de enkelte online jobs, og hvor du kan lære de nødvendige færdigheder, hvis du ønsker at specialisere dig i en ny karriere. 

Indholdsfortegnelse

1. Online job som webudvikler

Hvorfor det er populært: Webudvikling er en af de mest efterspurgte færdigheder i dag. I 2024 forventes der at være over 27 millioner webudviklere på verdensplan, og mange af dem arbejder remote (fjernarbejde på dansk). Som dansker er det nemt at komme i gang, hvis du har flair for teknik, og danskere er betragtet som yderst dygtige webudviklere i udlandet.

Kompetencer krævet: HTML, CSS, JavaScript, PHP, og forskellige CMS-systemer som WordPress. Du behøver ikke en formel uddannelse for at finde et online job som webudvikler og digital nomade, men du skal have en færdighed inden for webudvikling – noget som du sagtens kan lære – også selv om du ikke har noget erfaring endnu. 

Det lyder måske lidt vildt, men du kan lære rigtig, rigtig meget om webudvikling på YouTube og forskellige online (gratis) læringsplatforme. Mange erfarne udviklere foretrækker faktisk at videreuddanne sig gennem online kurser, da universiteterne ofte har svært ved at holde trit med den hurtige teknologiske udvikling.

Indkomstpotentiale: Den gennemsnitlige løn for en webudvikler ligger på mellem 400.000 og 600.000 DKK om åretHvis du er ny som webudvikler, kan det være en fordel at tilbyde lavere priser end dine konkurrenter for at få en fod indenfor på markedet.

Som digital nomade kan du ofte gøre dette uden at gå på kompromis med din levestandard, da du sandsynligvis bor et sted med langt lavere leveomkostninger end i Danmark. Derfor behøver du ikke en særlig høj månedlig indtjening for at få økonomien til at hænge sammen.

Fordele for digitale nomader:
Du kan arbejde for kunder fra hele verden, og der er altid stor efterspørgsel efter kvalificerede udviklere. Mange yngre danskere har en stærk baggrund inden for IT og internettet, og vil relativt hurtigt kunne lære og specialisere sig i en færdighed som webudvikler. 

Erfaring og uddannelse: Webudvikling kræver som regel en teknisk forståelse af programmering, men du kan også specialisere dig i at designe hjemmesider i programmer som WordPress og Wix, der ikke kræver noget erfaring med programmering.

En formel uddannelse er en fordel, men mange succesfulde udviklere er selvlærte. Det kræver tid og praksis at mestre, men det er en meget efterspurgt færdighed.

Hvor du kan lære det: Hvis du vil lære webudvikling, findes der mange ressourcer online. Platforme som Udemy, freeCodeCamp, og Codecademy tilbyder kurser i HTML, CSS, JavaScript, PHP og mere.

typer-af-digitale-nomader

2. Arbejd online med digital marketing

Hvorfor det er populært: Digital marketing er blevet en hjørnesten i moderne virksomheder, og der er masser af online jobs for digitale nomader inden for SEO, PPC, content marketing og sociale medier. Cirka 19% af alle digitale nomader arbejder i marketing ifølge en rapport fra MBO Partners.

Jeg arbejder selv med digital marketing, primært SEO og content marketing. For at finde online jobs inden for digital marketing er det afgørende, at du har erfaring og kan fremvise en solid portfolio. 

I marketing betyder det ofte, at du kan præsentere konkrete resultater og projekter, du har arbejdet på, som demonstrerer din ekspertise. Potentielle kunder vil gerne se, at du har erfaring med lignende opgaver eller kanaler, som de har brug for hjælp til, så de føler sig trygge ved at vælge dig som samarbejdspartner.

Kompetencer krævet: SEO, Google Analytics, Google Ads, Facebook Ads, LinkedIn Ads, og content creation. 

Indkomstpotentiale: Freelancere inden for digital marketing kan nemt tjene 300.000-500.000 DKK årligt, afhængig af erfaring og kunder. 

Fordele for digitale nomader: Der er mange freelancemuligheder og små og store online jobs inden for marketing, og du kan specialisere dig inden for mange forskellige områder. Som dansker kan du også nemt arbejde med både danske og internationale kunder, i hvert fald på engelsk, og det giver stor fleksibilitet.

Erfaring og uddannelse: Du behøver ikke en formel uddannelse for at blive en succesfuld digital marketingspecialist, men erfaring med forskellige digitale platforme og teknologier er vigtig. Certificeringer fra Google, Facebook eller HubSpot kan være en fordel.

Hvor du kan lære det: Du kan tage kurser i digital markedsføring på Google Digital Garage, HubSpot Academy, eller Coursera. Mange af disse kurser er gratis og giver dig et solidt grundlag, og de er ærligt talt bedre kurser, end det man laver om marketing på universitet i Danmark. 

Pro tip: Digital marketing være lidt svært at komme igang med, hvis man er helt ny. I de tilfælde vil jeg klart anbefale, at man tager nogle internships (praktikophold), hvor man om nødvendigt arbejder gratis for en virksomhed i nogle måneder. På den måde kan du bygge din erfaring og have projekter at vise til dine fremtidige kunder. 

digital-marketing-specialist-online-job

3. Bliv Virtuel Assistent

Hvorfor det er populært: Kan du godt li’ at organisere, og er du skarp i excel? Virtuelle assistenter hjælper virksomheder med administrative opgaver, hvilket gør det til et oplagt online job for digitale nomader, der ikke nødvendigvis har en teknisk baggrund og ikke har lyst til at videreuddanne sig. Der er i øjeblikket omkring 17% af digitale nomader, der arbejder som virtuelle assistenter. 

Kompetencer krævet: Organisering, kundeservice, projektledelse og regnskab. I virkeligheden alt, hvad virksomheden har brug for. 

Indkomstpotentiale: En virtuel assistent kan forvente at tjene mellem 200.000 og 350.000 DKK om året, afhængig af opgaver og klienter.

Fordele for digitale nomader: Det kræver minimal opstartsinvestering, og du kan arbejde for flere klienter samtidigt, hvilket giver dig fleksibilitet og muligheden for at opbygge et stærkt netværk.

Erfaring og uddannelse: Erfaring som virtuel assistent kræver ikke nødvendigvis en uddannelse, men du skal være organiseret, god til kommunikation og have basale IT-færdigheder. At have erfaring med regnskabssoftware eller projektledelsesværktøjer kan være en fordel.

Hvor du kan lære det: Du kan tage kurser i at blive virtuel assistent gennem platforme som Skillshare og Udemy. Disse kurser dækker alt fra organisation til kundeservice, og så er du klar til at finde et online job som virtuel assistent!

4. Online job som grafisk designer

Hvorfor det er populært: Mange virksomheder har brug for grafisk design til deres branding, websites og marketingkampagner. Otte procent af alle digitale nomader arbejder inden for design og kreativitet, og det er et perfekt valg for kreative danskere. 

Det vigtigste for at sikre dig et online job som grafisk designer er at have en god sans for design. Hvis du allerede er kreativt anlagt, kan du relativt nemt bevæge dig ind i grafisk design og begynde at finde opgaver. Din naturlige flair for æstetik vil hjælpe dig med hurtigt at få foden indenfor i branchen.

Kompetencer krævet: Adobe Creative Suite (Photoshop, Illustrator, InDesign), UX/UI design.

Indkomstpotentiale: Freelancere inden for grafisk design kan forvente at tjene 300.000-500.000 DKK årligt – med erfaring og de rette kunder kan det være endnu højere.

Fordele for digitale nomader: Du kan arbejde på projekter over hele verden, og det kræver kun en computer og en god internetforbindelse samt licens til Adobe Creative Suit og andre værktøjer.

Erfaring og uddannelse: Mange grafiske designere har en formel uddannelse inden for design, men der er mange selvlærte freelancere, der har udviklet deres færdigheder gennem praksis. Erfaring med designprogrammer som Adobe Creative Suite er essentiel, og sørg for at have en stærk portefølje. 

Hvor du kan lære det: Du kan tage kurser i grafisk design på Udemy og Skillshare. Der findes også specialiserede tutorials på YouTube og Adobe, hvor du kan lære om Photoshop, Illustrator og InDesign.

5. Arbejd online som copywriter eller freelance journalist

Hvorfor det er populært: Indhold er konge i den digitale verden. Virksomheder og medier har konstant brug for journalistik eller copywriting til deres nyhedsmedier, hjemmesider, blogs og marketingmateriale. Omkring 11% af alle digitale nomader har et online job inden for skrivning eller indholdsproduktion.

Kompetencer krævet: Kreativ skrivning, SEO, storytelling, grammatik. At kunne skrive på engelsk er en stor fordel.

Indkomstpotentiale: Freelancere kan tjene mellem 250.000 og 400.000 DKK årligt afhængigt af niche og klienter. 

Fordele for digitale nomader: Du kan arbejde online for virksomheder i hele verden, hvis du altså også kan skrive professionelt på engelsk. Hvis ikke, så er du begrænset til at arbejde online for danske kunder, men der er heldigvis også mange muligheder i Danmark alene!

Erfaring og uddannelse: En formel uddannelse er ikke et krav for at blive en copywriter og journalist, men stærke skrivefærdigheder og evnen til at kommunikere effektivt er afgørende. Erfaring med SEO og online marketing er et kæmpe plus, da langt det meste indhold i dag udgives online, og her er det vigtigt, at SEO er tænkt ind i teksten.  

Hvor du kan lære det: Du kan tage kurser på Coursera eller Udemy. Der findes også ressourcer som Copyblogger og HubSpot Academy til at forbedre dine skrivefærdigheder.

6. Online job som social media manager

Hvorfor det er populært: Mor og far kan sagtens være ingeniører, men lad os være ærlige – du er sikkert langt skarpere til sociale medier, selvom du kun har en 9. klasse eksamen i bagagen. Den yngre generation kan naturlige deres flair for Instagram, TikTok osv. til at score et online job som social media managers.

Sociale medier er nemlig en integreret del af virksomheders strategi, og mange søger eksperter til at håndtere deres online tilstedeværelse. Cirka 9% af digitale nomader arbejder inden for dette felt.

Kompetencer krævet: Strategisk planlægning, community management, annoncer på sociale medier, og analyse af kampagner.

Indkomstpotentiale: Lønnen varierer meget, men mange freelancere inden for sociale medier kan tjene 200.000-400.000 DKK årligt.

Fordele for digitale nomader: Du kan arbejde remote for brands over hele verden, og der er en stor efterspørgsel efter disse færdigheder. Du behøver ikke være ekspert i engelsk for at arbejde med internationale kunder. 

Erfaring og uddannelse: Du behøver ikke nødvendigvis en formel uddannelse, men erfaring med at arbejde med sociale medieplatforme, strategisk planlægning, og analyse er vigtigt. Certificeringer fra Facebook eller Hootsuite, som viser, at du har styr på deres annonceværktøjer, kan være nyttige for at få en konkurrencefordel.

Ligesom med digital marketing er det også en god idé at have en portefølje af en slags, så du kan vise potentielle kunder hvilke resultater, du har opnået med andre kunder.

Hvor du kan lære det: Du kan tage kurser på Hootsuite Academy eller Facebook Blueprint. Platformene tilbyder certificeringer i sociale medier og strategisk planlægning.

7. YouTuber eller anden indholdsskaber

Hvorfor det er populært: At være YouTuber eller indholdsskaber på andre platforme som Twitch eller Instagram er blevet en af de mest attraktive og ønskede karriereveje for mange yngre danskere. Vi har også mødt et par stykker, som var digitale nomader og udelukkende tjente deres penge på YouTube.

At blive en succesfuld YouTuber/indholdsskaber er lidt af en tålmodighedsprøve sammenlignet med de andre online jobs på listen – det kan tage tid at opbygge et loyalt publikum og begynde at tjene penge. Selvom det kan virke som en lang vej, er det absolut muligt at skabe en YouTube-kanal, der giver dig en stabil indkomst, især hvis du bosætter dig i et land med lave leveomkostninger.

En af de trends, der er populært blandt digitale nomader på YouTube, er “faceless videos”. Det er videoer, hvor man ikke engang behøver at vise sit ansigt, og hvor man bruger en AI-stemme til at præsentere indholdet. Det handler i høj grad om at vælge de rette nicher og emner, og hvis du rammer plet, kan det blive en effektiv måde at tjene penge på, uden du selv behøver at være foran kameraet.

Kompetencer krævet:
Videoredigering, storytelling, SEO for video, branding og markedsføring.

Indkomstpotentiale: Indkomstniveauet varierer enormt, men succesfulde YouTubere kan tjene alt fra 100.000 til flere millioner kroner årligt gennem reklameindtægter, sponsorater og fanbaserede donationer via platforme som Patreon.

For at begynde at tjene penge på YouTube skal du først blive en del af YouTube Partner Programmet (YPP). For at kvalificere dig til dette, skal du opfylde følgende krav:

  • Minimum 1.000 abonnenter på din YouTube-kanal.
  • Mindst 4.000 offentliggjorte visningstimer i løbet af de seneste 12 måneder.
  • Du skal overholde alle YouTubes retningslinjer for indhold og politikker.
  • Du skal have en aktiv AdSense-konto, som du kan linke til din YouTube-kanal.

Fordele for digitale nomader: Som YouTuber kan du arbejde online fra stort set hvor som helst i verden, så længe du har en computer og en internetforbindelse. At skabe indhold om de destinationer, du besøger som digital nomade, kan endda blive en del af din kanal eller brand.

Hvor du kan lære det: Du kan lære live-streaming, community engagement og content creation på platforme som Udemy og Skillshare, samt gratis tutorials på YouTube. Twitch selv tilbyder ressourcer og guides til nye streamere, der hjælper dig med at opsætte kanalen, vælge udstyr og forstå, hvordan du tjener penge.

Mange succesfulde streamere deler også tips og tricks om at vokse på platformen.

Online jobs for digitale nomader uden krav om erfaring

Hvis du ikke har en masse erfaring eller uddannelse, er der stadig gode muligheder for at arbejde online som digital nomade, men du skal være indstillet på, at du formentlig vil tjene mindre, end hvis du tilegner dig nogle særlige evner.

Her er nogle online jobs, der kræver minimal erfaring, og som du kan finde en del af på LinkedIn:

  1. Transskribent – Lyt til optagelser og skriv dem ned. En simpel opgave, der kræver grundlæggende sprogkundskaber.
  2. Dataindtaster – Indtast data i systemer for virksomheder, ofte uden behov for meget erfaring.
  3. Kundemedarbejder – Mange virksomheder har brug for remote kundeservice. Det kræver basale kommunikationsfærdigheder.
  4. Online undervisning i dansk/engelsk eller et tredjesprog – Platforms som iTalki eller Preply giver dig mulighed for at undervise på forskellige sprog, selv uden en læreruddannelse
  5. Indholdsmoderator – Mange virksomheder ansætter folk til at moderere deres indhold og sikre, at det overholder retningslinjerne. Disse jobs er også relativt lette at finde på LinkedIn og betaler ca. 14.000 DKK per måned. 

Disse online jobs giver dig mulighed for at starte din digitale nomade-rejse, selvom du ikke har den store baggrund eller erfaring.

Listen af online jobs til digitale nomader vokser dag for dag

Arbejdsmarkedet ændrer sig hurtigere end nogensinde før, og det betyder, at der konstant kommer nye online jobs til. Mange virksomheder har opdaget fordelene ved fjernarbejde, og det åbner døren for endnu flere kreative og digitale muligheder.

Der er ikke længere kun jobs som webudvikler eller tekstforfatter – nu kan du også finde online arbejde inden for alt fra virtuel eventplanlægning til online fitnessinstruktør og meget mere. 

Danmark er i vores øjne et af de bedste springbræt som digital nomader pga. vores høje lønninger, uddannelsesniveauet og det at vi er velanset i udlandet, og med lidt planlægning og vilje tør vi godt love, at du kan få skabt din helt egen cocktail af arbejde og frihed – og arbejde online fra lige hvor i verden du ønsker.

Husk at følge med her på ArbejdSmartere! Vi opdaterer løbende med nye lister over online jobs for digitale nomader.

Du vil også kunne li'

Scroll to Top