Lars, en dansk softwareudvikler, var træt af at pendle og havde besluttet sig for at finde et remote job. Han satte sin LinkedIn-profil op, og hurtigt begyndte han at modtage beskeder fra “rekrutterere”, der tilbød ham spændende muligheder for at arbejde hjemmefra.
Et af dem lød fantastisk – en seniorudviklerstilling med en god løn og fleksible arbejdstimer.
Det eneste krav var, at han skulle gennemgå et hurtigt interview og sende nogle personlige oplysninger. Lars var ivrig og gik med på det, men efterhånden som samtalerne fortsatte, begyndte han at få en dårlig fornemmelse. Der var ingen konkret information om virksomheden, og ingen kunne give ham præcise svar på, hvad jobbet egentlig indebar. Efter at have søgt virksomheden på nettet, opdagede han hurtigt, at det hele var en falsk annonce, og at han var blevet forsøgt snydt.
Som Lars har oplevet, florerer der desværre falske jobopslag, også når det gælder remote jobs. Men hvordan kan man beskytte sig mod svindel og finde de rigtige, legitime jobmuligheder? Hvordan finder man et hjemmearbejde, der ikke kun er ægte, men også er det rigtige match for ens færdigheder og livsstil som dansker?
Det giver vi dig svaret på her i artiklen!
Falske remote jobopslag: Sådan genkender du dem
De falske jobopslag kan være svære at opdage, da de kan virke professionelle og lokkende. Her er nogle tegn, som vi har lagt mærke til, at mange scammere brugere på LinkedIn og andre steder:
For gode tilbud: Hvis noget lyder for godt til at være sandt, er det ofte også det. Falske remote jobopslag lover ofte meget høje lønninger for relativt enkle opgaver, og de forsøger at lokke med hurtigt tjente penge.
Uopfordrede beskeder: Modtager du uopfordrede beskeder via LinkedIn eller andre platforme, hvor en “rekrutterer” tilbyder dig et job, kan det være et rødt flag. Det er dog langt fra sikkert, skal det lige siges!
Vi har selv fundet adskillige remote jobs og freelance-opgaver via LinkedIn, og i flere af tilfældene har det været en recruiter, som har kontaktet os. Det bedste du kan gøre, hvis du får et jobtilbud via en direkte besked på LinkedIn er at klikke dig ind på vedkommendes profil og undersøge den nærmere.Manglende information om virksomheden: Hvis du ikke kan finde nogen information om virksomheden online, eller hvis der er modstridende oplysninger om dens baggrund og ledelse, er det et stort advarselstegn.
Krav om betaling: En af de største indikatorer på et falsk job er, hvis du bliver bedt om at betale penge for at få et job.
Ægte remote jobs kræver ikke betaling fra kandidaten, og ansøgningsprocessen vil typisk foregå præcis på samme måde som et traditionelt kontorjob (bortset fra, at dine jobinterviews selvfølgelig vil foregå online).
LÆS OGSÅ: Hvorfor softwareudvikling er perfekt til hjemmearbejde
Hvordan beskytter du dig mod falske hjemmearbejde jobs?
For at undgå at falde for bedrageri, er det vigtigt at være kritisk og stille spørgsmål. Her er nogle tips til at beskytte dig mod falske jobtilbud:
Undersøg virksomheden: Tjek virksomhedens hjemmeside, sociale medier og anmeldelser. Hvis du ikke kan finde nogen spor af virksomheden online, bør du være skeptisk. Det er også en god idé at søge efter virksomhedens navn sammen med ordet “bedrageri” eller “scam” for at se, om andre har rapporteret om svindel.
Vær opmærksom på de små detaljer: Hvis noget virker mistænkeligt eller uklart, så spørg ind til detaljer. Ægte virksomheder vil ikke undgå at give dig de nødvendige oplysninger.
Brug betroede platforme: I stedet for at stole på uopfordrede beskeder, bør du bruge velkendte og pålidelige jobportaler til at finde remote jobs. Disse platforme har ofte strenge retningslinjer og arbejder på at forhindre svindel.
Vær forsigtig med personlige oplysninger: Giv aldrig følsomme oplysninger som dit CPR-nummer eller bankdetaljer tidligt i ansøgningsprocessen. Ægte virksomheder vil normalt ikke bede om sådanne oplysninger med det samme.
Så hvordan finder man legitime remote jobs som dansker?
Når du er klar til at finde et legitimt hjemmearbejde, er det vigtigt at vælge de rigtige kanaler. Mange danskere føler sig overvældet af det store antal jobmuligheder derude, og har svært ved at finde et remote job.
Det er netop derfor, at vi skabte Arbejd Smartere – for at hjælpe andre danskere med at begynde at arbejde remote.
Arbejd Smartere er en dansk jobportal, der kun tilbyder legitime remote jobmuligheder. Vi sørger for, at alle de jobopslag, du finder på vores platform, er verificerede og ægte. Vi tilbyder en kurateret samling af jobs fra pålidelige virksomheder, der søger danske eller europæiske talenter til remote stillinger – enten i Danmark eller Europa.
Vores jobportal giver dig mulighed for at finde remote job, der matcher dine færdigheder og erfaring, samtidig med at du undgår de potentielle farer, der er forbundet med falske jobopslag.
Fordele ved at bruge Arbejd Smartere’s jobportal:
- Verificerede jobopslag: Alle jobopslag er tjekket og valideret, så du slipper for at bekymre dig om svindel.
- Remote jobs fra store og anerkendte virksomheder: På Arbejd Smartere finder du et bredt udvalg af remote job, ikke kun fra mindre startups, men også fra store og anerkendte virksomheder, som Oracle, Automattic, Revolut og Deel.
- Bredt udvalg af remote jobs: Find remote jobs inden for teknologi, marketing, salg, kundeservice og mange andre områder (inkl. ufaglærte remote jobs som dataindtastning) – det hele samlet ét sted!
- Dansk perspektiv: Fokuseret på danske brugere, så du kan finde et remote job, hvor du er kvalificeret fra starten af.
- Sikker og brugervenlig platform: Vi opdaterer jobportalen nærmest dagligt, og vi er klar til at hjælpe dig med dine spørgsmål.