Den bedste måde at finde arbejde på som digital nomade er via LinkedIn. Det gælder i virkeligheden uanset om du er selvstændig, freelancer eller gerne vil være lønmodtager.
Læs vores guide til, hvordan vi selv har fundet alle vores online jobs som digitale nomader via LinkedIn
Men LinkedIn er ikke den eneste platform, du kan bruge til at finde arbejde som digital nomade.
Her er de bedste strategier for at finde arbejde som digital nomade:
Tag udgangspunkt i dine eksisterende færdigheder
Start med at kigge på dine nuværende færdigheder. Er du allerede specialist inden for områder som marketing, IT, design eller projektstyring? Hvis ikke, hvilke andre evner har du som vil egne sig til remote arbejde? Det kan f.eks. være, at du er god til excel og til at organisere data, og så kan du måske fokusere på jobs som virtuel assistent.
Hvis du allerede har et arbejde inden for marketing, IT, design eller projektstyring, er der også en god chance for, at din arbejdsgiver vil lade dig arbejde remote. Måske kan du lokke dem med en lille lønnedgang, hvis de giver dig lov til at arbejde remote?
Søg internationalt – og ikke kun i Danmark!
Der findes både danske og internationale platforme, hvor du kan finde freelancearbejde og andre typer af arbejde som digital nomade. Populære internationale platforme som Upwork, Fiverr og Freelancer har et stort udvalg af opgaver inden for alt fra tekstforfatning til softwareudvikling. Men du bør også overveje danske alternativer som Worksome, hvor der ofte er opgaver rettet mod danske kunder og arbejdsgivere, hvilket kan være en fordel, når du bygger en lokal portefølje.
Hold også øje med de danske jobsider som JobIndex, der også har jobopslag, der også kan egne for digitale nomader.
Opbyg en stærk portefølje
En god portefølje er ofte nøglen til at finde arbejde som digital nomade. En portefølje skal vise arbejdsgivere, at du har erfaring med at arbejde remote (eller ved hvordan du vil gribe det an), og at du kan skabe resultater i dit arbejde. Den skal med andre ord give din arbejdsgiver ro i maven og understøtte dit budskab om, at du er den helt rette kandidat for dem!
De gode kunder (f.eks. danske, tyske og amerikanske) vægter pålidelighed og kvalitet højt, så sørg for, at din portefølje afspejler dine bedste projekter og de resultater, du har skabt for andre kunder. Det er også en god idé at få anbefalinger fra tidligere kunder og kollegaer, da dette kan være afgørende for at tiltrække nye opgaver. LinkedIn er et fremragende værktøj til at fremvise din erfaring og få anbefalinger, men du kan også vise din portefølje via et website eller som en simpel pdf.
Start din egen forretning
Mange digitale nomader vælger at starte deres egen virksomhed, og så tilbyde deres services igennem denne virksomhed. Det kan enten være i form af freelance-opgaver (ad-hoc) eller længerevarende projekter, hvor samarbejder med en anden virksomhed om at løse opgaver for dem på månedlig eller årlig basis.
Tænk igen over dine nuværende færdigheder og vurder, om det arbejde er noget, du kan tilbyde via din egen virksomhed som digital nomade. Du kan eventuelt starte med at tage en billigere timepris end dine konkurrenter for at få de første kunder ind i biksen.
Netværk med andre digitale nomader
Hvis du nogensinde har været til et kursus i jobsøgning, så har du med garanti hørt om vigtigheden af at udnytte dit netværk. Det er en kliché, men det passer, og det gør sig også gældende, når du vil finde arbejde som digital nomade.
Du kan både bruge dit netværk til at finde ud af, om der allerede er nogle i dit netværk, som kunne være interesseret i dine services. Men du bør også udforske nye netværk, der er særligt målrettet digitale nomader.
Der findes heldigvis mange online communities for digitale nomader. Reddit, Facebook-grupper, Slack-kanaler og LinkedIn-netværk kan hjælpe dig med at møde andre nomader og potentielle kunder.
For danske digitale nomader findes der også dedikerede netværk som Danske Digitale Nomader på Facebook, hvor du kan få råd fra andre digitale nomader.
Udnyt skattefordele som dansker
Husk at undersøge de danske skatteregler for fjernarbejde og ophold i udlandet. Nogle danske digitale nomader kan drage fordel af reglerne for begrænset skattepligt, hvis de arbejder fra udlandet i en længere periode.
Læs mere i vores ultimate guide med alt du skal vide: Sådan bliver du digital nomade